tiistai 8. toukokuuta 2012

KYSYMYSPOSTAUS

No nyt sitten ne vastaukset teidän kysymyksiinne. Kiitos kaikille kiinnostuneille :)

Piirtäminen

Kuinka kauan olet harjoitellut piirtämistä, kun piirrät niin ihanan hienosti? :)
V. Lyikkäripiirroksia minulla on tallessa vuodesta 2004 (sellaisia missä yritin 'piirtää'). Hevosia olen kuitenkin piirtänyt ihan ala-asteesta asti (opettaja valitti porukoille, kun tyttö piirtää vain hevosia eikä mitään muuta). Mutta todellisesti rupesin harjoittelemaan piirtämistä varmaan vuonna 2004 tai 2005 :)
Nyt kuitenkin tuntuu vasta, että viimeisien kolmen vuoden aikana olen päässyt huimasti eteenpäin piirtämisessä :) Ja opetellut piirtämään ihmisiäkin ja muitakin asioita kuin vain hevosia.

Millä ohjelmalla piirrät hevoset ja linet?
Millä ohjelmalla piirtelet kuvia?
Millä ohjelmalla piirrät ja onko sitä helppo käyttää?

V. Tällä hetkellä piirrän Adobe Photoshop CS4:llä linet ja väritykset. Joskus piirrän luonnokset käsin ja skannaan ja sitten piirrän linet siihen päälle photarilla.
Photari on suhteellisen helppokäyttöinen ja siihen löytyy paljon tutoriaaleja.

Kuinka opettelit piirtämään ja millä ohjelmilla aloitit?
V. Opettelin piirtämään mm. Lena Furbergin piirrustuskoulu-sarjasta (Hevoshullussa oli). Lisäksi piirsin alussa joitakin linejä läpi ja värittelin niitä sitten käsin. Olen myöskin katsonut todella paljon mallikuvia ja etsinut netistä tutoriaaleja (ainakin nyt myöhemmin) piirtämisen ja värittämisen helpottamiseksi. Käytän siis edelleen ympyrätekniikkaa hevosen hahmottelemiseen. Sama tyyli, millä aloitinkin silloin monta vuotta sitten.
Aloitin piirtämään tietokoneella silloin, kun minulla ei vielä ollut piirtopöytää. Kuvat olivat mitä olivat. Kyllä ne onneksi hevosilta näyttivät. Ohjelmana oli muistaakseni Photo Flitre ja myöhemmin rupesin käyttämään Corel Painterin erilaisia ilmaisversioita :) (essentials, painter..)

Onko vaikea keksiä ideoita kuviin?
V. No ei varsinaisesti ideoita, mutta en vaan osaa toteuttaa kaikkia ideoitani, sillä olen hyvin riippuvainen mallikuvista joita tarvitsen piirtämiseen. Siksi monet ideat kuolevat, koska en osaa piirtää niitä :/

Onko piirtäminen mielestäsi mukavaa, vai mitä mieltä olet?
V. Piirtäminen on ihanaa. Se on terapiaa minulle ja on ihana nähdä omaa kehitystä ja kuulla että 'hitsi, sä olet kehittynyt!'

Virtuaalihevoset

Kuinka paljon vietät ajastasi koneella virtuaalitallien parissa, miten aikasi riittää tähän kaikkeen?
V. Koneella tulee vietettyä paljon aikaa, valitettavasti :D Se kuitenkin vaihtelee. Joskus vain tunti ja joskus saatan istua koneella ihan koko päivän. Kouluaikana en tietenkään kerennyt istua koneella koko päivää, mutta hypäreillä ja aamulla tuli käytyä pikku pätkiä. Koulun jälkeen käväisin ehkä koneella ja sitten kiireellä tallille. Joskus en kerenny istahtaa koneelle kuin vasta yhdeksän jälkeen illalla kun koko päivä meni tallilla juoksemiseksi...
Voin sanoa, että välillä tuntuu että aika ei riitä  ja välillä sitä on liikaakin. Koneella teen yleensä aina siis jotain virtuaalijuttuja :) Lisäksi piirtäminen vie hirveästi aikaa. Yhteen kuvaan voi mennä helpostikin 5 tuntia ja vaikeampiin paljon enemmän.

Mikä on kaikkien aikojen ihanin virtuaaliheppa? Oma tai muiden. Elävä tai kuollut. Miksi?
Lempi piirroshevosesi oma, miksi?

V. ML Zamiro. En tiedä.. se vaan on. Ehkä siksi se on ihanin, koska se on oma kasvatti, keksin sille itse nimen, kirjoitin sille itse luonteen, loin sille ratsastajan (Jesse), piirsin sille itse kuvat (kaikki paitsi rakenteen jonka kuitenkin väritin itse), se rupesi voittamaan palkintoja ja pärjäämään kisoissa, siitä tuli suosittu jalostuksessa.. En haluaisi ikinä luopua siitä. Muiden hevosista minulle ei ole jäänyt mitään erityistä hevosta mieleen eikä oikeastaan muista omista hevosistakaan.

Miksi harrastat juuri virtuaalihevosia?
V. Koska tässä voin toteuttaa unelmani Grand Prix tason estehevosista, joita en varmasti tule koskaan omistamaan todellisessa maailmassa. Lisäksi saan harjoitella piirtämistä, kun piirrän hevosille kuvia (jos en osaisi piirtää, niin en luultavasti enää harrastaisi virtuaalihevosia).
Ja tässä vaan haalia niin paljon hevosia, kuin ikinä haluan ja ihan minkälaisia vaan. Omaa hevosta kun minulla ei ole koskaan IRL ollut.

Mistä juuri fwb?
V. Koska haluan kannattaa suomalaista puoliverirotua. Jos minulla olisi mahdollisuus niin kasvattaisin suomalaisia puoliverisia myös IRL, mutta se ei ole tällä hetkellä mahdollista :/

Miksi piirrettyjä?
V. Koska silloin saa aivan sen värisen hevosen ja sen näköisen hevosen minkä itse haluaa. Lisäksi piirrettyjä on vähemmän ja ne ovat kaikki uniikkeja ja niille saa luonnetta kuviinkin :)

Milloin aloitit virtuaalitalleilun?
V. Expage-aikoina eli toisella tai kolmannella luokalla.

Miten päädyit virtuaaliheppailemaan?
V. Aloitin pitämään vihkotallia. Pidettiin kaverin kanssa vihkotalleja ja niillä oli kilpailuja. Molemmat keräsivät kavereista osallistujia ja kisoja oli vuorotellen molempien talleilla. Iltaisin soiteltiin ja lisättiin omaan listaan toisen keräämät osallistujat. Tätähän jatkui sitten, kunnes tuntui että se ei enää riitä minulle. Haluan enemmän kävijöitä tallilleni ja enemmän osallistujia kisoihin.. Löysin jossain vaiheessa virtuaalitallit ja pyysin ensimmäisiä hoitohevosiani. Siirryin samaan aikaan pitämään virtuaalitallia nettiin ja aloitin tietenkin expagessa. Jos ei saanut kotona enää olla koneella (monen tunnin jälkeen), niin sitten mentiin kirjastoon talleja tekemään.
Jossain vaiheessa siirryttiin sitten geocitiesiin ja websiin jonne otettiin vapaastikopioitavia ulkoasuja. Siitä se sitten eteni kohti Mel Sereniä, joka on ollut pystyssä nyt jo yli 6 vuotta! Konsepti on kuitenkin muuttunut kokoajan.. Tosin nyt se on alkanut vakiintua tähän nykyiseen estepuokkijuttuun ja piirrettyihin hevosiin :)

3 lempi piirrostallia, miksi?
V. 1. Seppele. Se vaan on. Hain sinne joskus tallipaikkaa, mutta en päässyt. Harmitti vietävästi. Ihanat kuvat, tunnelma, kävijöitä. Aikansa hienoin piirrostalli.
2. Atlas. Hieno talli, ihania hevosia ja siellä asuu monta meidän kasvattiakin ;)
3. Mallaspuro on tosi symppis paikka. Ihania kuvia (toivon, että osaisin itsekin tehdä niin hienoja taustoja kuviin!) ja hevosia. Paljon toimintaa, kävijöitä ja muuta.

5 lempi piirroshevosta (muiden), miksi?
V. Hui, tässä on listaamista. Eivät ole lempparijärjestyksessä!
ML Wicca http://www.jattitassu.net/atlas/wicca.htm - Upea tamma ihan ulkonäkönsäkin perusteella. Ja tykkään nimestä ja kaikesta. :) Ja parasta on vielä se, että tämä on ML:n kasvatti :)
Macadamia Ira http://www.jarnby.piirroshevoset.com/hevonen.php?id=50 - Aivan ihana Daimhevonen joka on niin tyädellisen värinen ja näköinen. Ihastuin tähän jo silloin, kun näin sen ensimmäisen kerran :)
Thanatos http://kauhumieli.net/hevosia/thanatos.php - Upea palkittu musta ori. Ja FWB! Varailin sen juuri meidän tallin Hiccupille ja varsakin sai heti kodin.
Domen's Line http://virtuaalie.webs.com/heide/dome/ - Yksi niistä harvoista poneistä joista todella tykkään. Ihanan värinen, ihanat silmät, loistava luonne.. Koko paketti :)
Dazna Dolovenja http://meginvirtuaalipollet.webs.com/daznadolovenja.htm - Tämä tamma on asunut ML:ssä jo pitkään ja sille olen jonkun kuvankin matkan varrella piirtänyt. Omistaja pitää siitä hyvää huolta ja on todella aktiivinen! Ihania tarinoita saa lueskella usein. Ihanan värinen tamma, jolla on jekkuilijan luonne :)

EQP

Mistä keksit alkaa pitää virtuaalista varustekauppaa?
V. Kauppojahan on ollut jo aikoja, mutta mielestäni virtuaalimaailma tarvitsi sellaisen kaupan, missä oli 'hienosto'varusteita sellaisille varusteurheilijoille kuten minä :) Sain mukaan toisen henkilön ja kauppaa ruettiin tekemään.

Onko virtuaalisenvarustekaupan pitäminen hauskaa, onko se välillä liian raskasta?
V. Erittäin hauskaa :) Minusta on ihana suunnitella erilaisia tavaroita ja lisätä vähän blingiä sinne ja glitteriä tänne ja tehdä hienoja satulahuopia (toivottavasti ne ovat hyviä teidän mielestänne :D )
Mutta tämä homma on myös raskasta. Alussa piirsin kuvia hirveästi ja kulutin piirtopöydän kynästäni yhen kokonaisen terän niiden tekemiseen ja värittämiseen, enkä olisi selvinnyt koko urakasta ilman EQP:n toista omistajaa ja muita ihana henkilöitä jotka ovat lähettäneet varusteitaan EQP:hen myyntiin. Nykyään EQP:n pitäminen ei ole enää niin raskasta, sillä perusvalikoima löytyy ja uusia tavaroita voi tehdä silloin kun huvittaa. Seuraava isompi homma on kuitenkin tehdä ratsastajien ja tallin puoli valmiiksi.

Milloin lisäät kisatakit?
V. Mahdollisimman pian. Minun oli tarkoitus lisätä ne jo viime viikolla, mutta en kerennyt..

Onko kauppaa ja tallia helppoa pitää?
V. Molemmat vievät aikaa, mutta en luopuisi kummastakaan. Eli ei ole helppo pitää, mutta ne ovat niin rakkaita että en voi lopettaa kumpaakaan :)


Mêl Seren

Mikä on parasta vheppojen kasvatuksessa? Entä muuten harrastuksessa, ellei kasvatusta lasketa?
V. Kasvatus on ML:ssä vaan kasvatusta. Pitkä sukuisia hevosia en halua, sillä jos ne eivät innosta ja ne ovat muiden kasvatteja niin en kehtaa tuupata niitä takaisin omistajilleen, koska olen luvannut pitää niistä hyvää huolta. Pysyn siis omissa kasvateissani ja EVM-hevosissa. Ihaninta on, kun rupeaa näkemään muiden hevosten sukutauluissa ML-hevosia toisessa tai kolmannessa polvessa. Tai se, että joku laittaa mailia ja kertoo haluansa kasvatin ML:stä. Se on aina päivän piristys.
Parasta jos kasvatusta ei lasketa (mikä ei muuten ole parasta vhevosissa) on se että onnistuu luomaan ihanan hevosen tai saa inspiraation hevoseen, joka vain on pakko toteuttaa :) Sitten vain piirtämään ja kirjoittamana ja keksimään nimeä ja auttamaan kyhätty hevonen kohti mainetta ja kunniaa :) Eli tehdä se 'tunnetuksi' :)

Miksei Mêl Serenin hevoslistauksessa ole Tollolla kuvaa?
V. Koska Tollolle en ole piirtänyt vielä edes omaa kuvaa, vaan sillä on Sacramentin kuvat sivuillaan.

"Epäonnistunut" kasvatti ja oma hevonen, miksi? Pakko vastata
V. APUA :D Olen kasvattanut yli 90 hevosta, joten joukkoon mahtuu myös pummeja. Nimeltään epäonnistunut kasvatti on MS Doesn't Matter, koska sillä on väärä kasvattajaliite.. MS:sää kerkesin siis käyttää kerran ennen kuin tajusin, että se on jo varattu. Kerkesin jo rekisteröidä Topin ja kilpailla sillä MS liitteellä, joten en enää muuttanut sitä.
Lisäksi olen pettynyt shetlanninponikasvatteihin, sillä moni niistä on ihan unohdettu :/



Minä

Sitten tärkein, onko sinulla vihreät silmät, kun olen aina kuvitellut?
V. On. Vihreää reunoilla ja kellertävää keskellä. Mutta siis vihreät :D

Onko sinulla IRL omaa hevosta? Tai muuta lemmikkiä?
V. Ei ole omaa hevosta, eikä ole ikinä ollutkaan. Haluaisin sellaisen kyllä. Koira meillä kuitenkin on. Hullunhauska Siperian Husky neiti. Sillä on oma tahto :)

Lempi askellajisi ratsastuksessa?
V. Laukka. Vannoutunut esteratsastaja kun olen, niin laukka tuntuu luontevimmalta askellajilta.

Ratsut vai ravurit?
Ravihevonen vai ratsu?

V. Ratsut. Pidän kyllä ravureissakin, niissä ei ole mitään vikaa.

Kuinka kauan olet ratsastanut IRL?
V. 13 vuotta laskujeni mukaan. Aloitin siis kuusivuotiaana :)

Pyöritkö IRL hevosmaailmassa?
V. Pyörin. Käyn tallilla melkein joka päivä ja ratsastan erilaisia hevosia. Tällä hetkellä minulla on kaksi kilpailtavaa hevosta, joista toisella menen esteitä ja toisella koulua ja esteitä ja yksi vielä jolla saisin varmasti kilpailla ja valmentautua jos haluaisin. Ja näiden lisäksi myös muita ratsasteltavia ja liikuteltavia :)

Mikä on lempi ponirotusi?
V. Ponirotu.. ponit ei ole mun lemppareita, mutta pitää sanoa että mun lemppari ponirotu on varmaan newforest tai walesin cob  tai risteytysponi :)

Entä hevosrotusi?
V. Lempi hevosrotu on ehdottomasti puoliverinen. Ihan mikä vaan puoliverinen kelpaa, kaikki ovat hienoja. (tosin tykkään vähän kevyemmistä puokeista)

Lempi hevosesi IRL, miksi?
V. Kuollut tamma, jolla kerkesin ratsastaa n. vuoden ajan. Ja kävin sillä yhdissä valkoissa, ja kolmissa kisoissa. Kahdesti voitettiin ja kahdesti sijoituttiin. Se oli aivan ihana ja niin automaatti ja kiltti ja taitava ja sillä olisi päässyt pitkälle. Hyppäsin sillä silloin isoimpia esteitä, mitä olin silloin hypännyt, kun sillä tammalla ratsastin.

Mitä olet opiskellut tai opiskelet?
V. Olen käyntyt ala-asteen, yläasteen ja lukion. Muuta en ole opiskellut, mutta nyt olen hakenut yliopistoon ja eläinlääketieteelliseen.

Jos ratsastat IRL minkä tasoinen olet suunnilleen?
V. Olen startannut HeA-luokan seuratasolla ja aluekisoissa 100cm luokan. Kotona olen hypännyt ratana 115cm ja isompia yksittäisenä. Koulujuttujakin osaan jos hevonen osaa. (On siis tehty sarjavaihtoja ja puolipiruetteja melkein vahingossa :D) En ole kisannut isompaa, koska ei ole ollut sellaista hevosta. Nyt on ja kauden tavoite on 110 luokat ja ensi vuonna kansalliset luokat.
Minulle tarjottiin juuri kesätöitä Kreetalta, eli ilmeisesti ratsastustaidot tekivät vaikutuksen. (Sain pukittelevan ponin jolla laukattiin merenrannalla :D)

Kuinka olet kiinnostunut hevosista?
V. Serkku ratsasti ennen minua ja sitten minä menin mukaan tallille ja kokeilin ratsastamista :) Jossain vaiheessa tuli pelko ratsastamiseen, kun serkkuni tippui hevosen selästä (vaikka ei käynyt mitenkään). Sitten oli pikku tauko, mutta sitten innostuin hevosista uudelleen :)

Miksi aiot isona?
V. Minulla on kaksi haavetta.. olla eläinlääkäri tai ratsastaa kansainvälisillä kentillä.

Kisaatko IRL?
V. Kyllä, esteitä ja koulua. Ylemmissä vastauksissa tarkempia tietoja.

Onko sulla ikinä ollut valokuvatallia?
V. Ei varmaan kokonaan valokuvallista tallia, mutta monia valokuvallisia hevosia on ollut. Ei hirveästi puoliverisiä, mutta suomenhevosia. (Ja siis on edelleenkin valokuvallisia hevosia)

- nica

P.S. Jos jokin juttu jäi vaivaamaan, niin laittakaa kommenttia tulemaan :)

3 kommenttia:

  1. Tämä ei nyt varmaan tänne kuulu, mutta koskas tulisi ratsastushousut EQPn?

    VastaaPoista
  2. Miksi tuo ylempi länkkärisatula, ei suostu näyttämään värejä? Ja koska tulisi lisää länkkärijuttuja? Olisiko mahdollista tehdä myös näyttelytavaroita?

    VastaaPoista